Šolsko leto 2016/17

Učenci turističnega krožka v letošnjem šolskem letu sodelujemo na Festivalu turizmu pomaga lastna glava. Letošnja tema je Potujem, torej sem.

Pripravili smo turistični ogled Ljubljane  z vlakcem Urbanom. Gre za krožno vožnjo z možnjostjo vstopa in izstopa (hop on/hop off), kjer s pomočjo turističnega vodnika izvemo zanimivosti o Ljubljani. Projekt je pripravljen v sodelovanju s podjetjem LPP.

Več o našem turističnem projektu si preberite v naši seminarski nalogi: seminarska naloga Vlak Urban-1

Predstavitveni film

V torek, 4. 4. 2017, se bomo predstavili tudi na turistični tržnici v Hipermarketu Šiška. Vabljeni, da nas obiščete od 15.00 do 17.00 ure na stojnici št. 65.

Mentor: Sebastjan Abbad

turizem


 

Šolsko leto 2015/16

V šolskem letu 2015/2016 poteka 30. festival Turizmu pomaga lastna glava, ki ga pripravlja Turistična zveza Slovenije. Letošnja tema je Zeleni turizem.

Festivala se bomo udeležili s turističnim krožkom naše šole.
Trenutno pripravljamo načrt za “eko” vasico na bregovih Ljubljanice v slogu koliščarjev. Naš projekt smo poimenovali Deblakov pristan. Naša vasica bo predstavljala glamurozno kampiranje “glamping”, kjer bomo v naravi z udobjem doma. Seveda gre tukaj za povezavo lokalnega okolja pri hrani, izletih in materialu. Gre za trajnostni turizem. Več pa v naši turistični nalogi in na turistični tržnici.

21. 3. 2016 vas vabimo v Hipermarket Šiška na Turistično tržnico, kjer boste lahko obiskali našo stojnico od 15.00 do 17.30.

Turistična naloga:    Deblakov pristan

zwlena_lj

zapisal mentor turističnega krožka Sebastjan Abbad