Šolsko leto 2017/18

Tudi v letošnjem šolskem letu je Turistična zveza Slovenije pripravila festival Turizmu pomaga lastna glava na temo kulturni turizem. Učenci turističnega krožka smo  izdelali turistično nalogo. Naš projekt smo poimenovali KULturaGre za ogled kulturnih znamenitosti Ljubljane z igralci.

Gostje, ki se bodo odpravili z nami na ogled Ljubljane, bodo pri tem aktivni in bo doživetje bolj pristno. Več o našem projektu si preberite v naši turistični nalogi.

Turistična naloga 2018-1

V torek, 6. 3. 2018, pa vas vabimo na turistično tržnico v Hipermarket Mercator Šiška, kjer se bomo od 15.00 do 17.00 predstavili na stojnici.

Mentor: Sebastjan Abbad, Mojca Dremelj Blažon, Andrej Martinek

 

Šolsko leto 2016/17

Učenci turističnega krožka v letošnjem šolskem letu sodelujemo na Festivalu turizmu pomaga lastna glava. Letošnja tema je Potujem, torej sem.

Pripravili smo turistični ogled Ljubljane  z vlakcem Urbanom. Gre za krožno vožnjo z možnjostjo vstopa in izstopa (hop on/hop off), kjer s pomočjo turističnega vodnika izvemo zanimivosti o Ljubljani. Projekt je pripravljen v sodelovanju s podjetjem LPP.

Več o našem turističnem projektu si preberite v naši seminarski nalogi: seminarska naloga Vlak Urban-1

Predstavitveni film

V torek, 4. 4. 2017, se bomo predstavili tudi na turistični tržnici v Hipermarketu Šiška. Vabljeni, da nas obiščete od 15.00 do 17.00 ure na stojnici št. 65.

Mentor: Sebastjan Abbad

turizem


 

Šolsko leto 2015/16

V šolskem letu 2015/2016 poteka 30. festival Turizmu pomaga lastna glava, ki ga pripravlja Turistična zveza Slovenije. Letošnja tema je Zeleni turizem.

Festivala se bomo udeležili s turističnim krožkom naše šole.
Trenutno pripravljamo načrt za “eko” vasico na bregovih Ljubljanice v slogu koliščarjev. Naš projekt smo poimenovali Deblakov pristan. Naša vasica bo predstavljala glamurozno kampiranje “glamping”, kjer bomo v naravi z udobjem doma. Seveda gre tukaj za povezavo lokalnega okolja pri hrani, izletih in materialu. Gre za trajnostni turizem. Več pa v naši turistični nalogi in na turistični tržnici.

21. 3. 2016 vas vabimo v Hipermarket Šiška na Turistično tržnico, kjer boste lahko obiskali našo stojnico od 15.00 do 17.30.

Turistična naloga:    Deblakov pristan

zwlena_lj

zapisal mentor turističnega krožka Sebastjan Abbad