Skoči na glavno vsebino

V organizaciji UNESCO vsako leto izberejo teden, ki je namenjen ozaveščanju pomena umetnosti v šolskem prostoru. V letošnjem letu je Teden umetnosti v šoli med 5. in 9. oktobrom 2020. Svetovna organizacija v okviru »Arts Education Week« spodbuja mlade k sobivanju z umetnostjo, razumevanju tradicionalnih in sodobnih kulturnih praks ter iskanju lastnega umetniškega izraza. Vsakoletni dogodek spodbuja raziskovanje družbenih raznolikosti in razumevanje družbenih vzorcev s pomočjo ustvarjalnega procesa.

Slovenskega šolskega prostora si ne znamo predstavljati brez umetniške ustvarjalnosti mladih. Umetnost je tista, ki neposredno nagovarja mlade, skrbi za njihov skladen kognitivni, emocionalni, psihični in motorični razvoj. Želimo si, da se teden umetnosti razširi v slovenskem prostoru in da s številnimi dejavnostmi skupaj opozorimo na vseživljenjski pomen in vlogo umetnosti za razvoj otroka in mladostnika ter kakovost bivanja v naši družbi.
Na naši šoli smo za Teden umetnosti pripravili likovno razstavo grafitov, se udeležili likovne delavnice, ki jo je vodil akademski slikar Patrik Dvorščak, pri pouku likovne umetnosti pa smo se kljub omejitvam za normalno izvajanje ateljejskega dela trudili ohraniti stik z barvo in materiali, idejami in izvedbo le-teh. Naše ustvarjalno delo je bilo najbolj intenzivno v popoldanskih akcijah pri likovnem krožku, kjer smo izdelali šablone z različnimi motivi, grafite pa naredili na vrtne koprene in šeleshamerje, ki smo jih razstavili v avli šole.

Avtorji razstave:
Mila Penelope Wilson
Nilufer Ayse Ayhan
Mina Altintas
Jan Alešnik
Vall Janežič
Amir Velić
Tim Jambrović
in mentorica Kristina Kompan

(Visited 43 times, 1 visits today)
Dostopnost