Skoči na glavno vsebino

Učenci 3. a razreda so tudi v tem šolskem letu skrbeli za urejenost šolskega vrta. Učenci so jeseni pospravili oz. presadili sadike različnih rastlin iz visokih gred v korita in jih pozimi vzgajali v razredu. Spomladi so učenci začeli s pripravami šolskega vrta zunaj.

Priprave smo začeli že pri pouku slovenščine, ko so učenci spoznali poklic vrtnarja. Prebrali smo knjigo na kmetiji in tudi knjigo o vrtnarju Pantaljemonu. Učenci so napisali nekaj svojih zgodbic in tudi ilustrirali vrt. Potem smo pripravili korita in jih napolnili z zemljo. Učenci so razrahljali kupljeno zemljo in jo pripravili za sajenje. Učenci so prinesli in posejali različna zelenjavna semena, in sicer semena peteršilja, rukole, korenja in različnih cvetlic. Posejane zelenjavne rastline so učenci vzgajali v razredu, jih postavili na okenski polici ter pravočasno poskrbeli za zalivanje rastlin in tudi zagotavljanje svetlobe in toplote.

Učenci se že veselijo nadaljnjih izzivov. S fotografij je razvidna velika motivacija in navdušenje otrok pri projektnem delu.

Mentor: Igorcho Angelov

 

(Visited 71 times, 1 visits today)
Dostopnost