Simbioza šola

OŠ Hinka Smrekarja je v šol. letu 2016/17 pridobila naziv »Simbioza šola«. Ta naziv je šola pridobila z sodelovanjem v projektu Simbioza giba in E-SIMBIOZ@. 

Šol. leto 2017/18

SPOŠTOVANI STARI STARŠI!

Z izjemno hitrim razvojem računalniške tehnologije v zadnjih 30 letih in njeno vpetostjo v vsakodnevno življenje ter trendi, ki napovedujejo nadaljnjo rast na tem področju, se je računalniška pismenost postavila ob bok literarni pismenosti. Nepoznavanje računalniških orodij danes ni več le pomanjkljivost, temveč ovira pri kakovostnem življenju, ki posameznika postavlja na rob družbe.

Zato vas, drage babice in dedki, vabimo, da se udeležite računalniške delavnice, ki  jo bomo na naši šoli pripravili ob vseslovenski akciji SIMBIOZA ŠOLE – E-SIMBIOZ@. Letos bomo izvedli delavnico s TABLICAMI – delavnica bo potekala v mesecu aprilu (v dopoldanskem času, točen termin bo znan, ko bo znano število prijavljenih). Prostovoljci bodo učenci naše šole, lahko tudi vaši vnučki.

Veselimo se srečanja z vami.

Prijavnica: simbioza-prijava-2018

Šol. leto 2016/17

V mesecu oktobru so se učenci 1. triade pridružili vseslovenski akciji “SIMBIOZA GIBA”, katerega namen je  podpora gibanju, zdravemu življenjskemu slogu in medgeneracijskemu sodelovanju.  Skupaj z dedki in babicami so telovadili, šli na sprehod v Mostec, ena izmed aktivnosti je bila tudi » Zaplešiva skupaj, babica/dedek ter se sproščali z jogo.

V marcu in aprilu pa so na šoli potekale računalniške delavnice, kjer so učenci, prostovoljci, učili  naše dedke in babice osnovnih računalniških veščin.

Medgeneracijsko sodelovanje nas vse bogati, zato vas, drage babice in dedki, vabimo k sodelovanju še naprej.

Veronika Humar, Irena Kerin