Simbioza šola

OŠ Hinka Smrekarja je v šol. letu 2016/17 pridobila naziv »Simbioza šola«. Ta naziv je šola pridobila z sodelovanjem v projektu Simbioza giba in E-SIMBIOZ@. 

Šol. leto 2018/19

Aktivnosti si lahko ogledate na spodnjih povezavah:

http://www.hinko-smrekar.si/projekt-simbioza-giba/

http://www.hinko-smrekar.si/12817-2/

Simbioza giba v 1. a

 Šol. leto 2017/18

V okviru projekta Simbioza šola so se učenci in učiteljice 1. triade pridružili vseslovenski akciji Simbioza giba, katere namen je podpora gibanju, zdravemu življenjskemu slogu in medgeneracijskemu sodelovanju. Skupaj z dedki in babicami so telovadili, šli na sprehod v Mostec.

V okviru projekta eSimbioz@ pa je aprila na šoli potekala računalniška delavnica, na kateri so učenci dedke in babice popeljali v svet novih tehnologij. Tokrat smo spoznavali i-tablice. Zelo smo se zabavali in se tudi kaj novega naučili. Spoznavali smo nove programe, pisali recepte, risali, delali fotomontaže in še marsikaj zanimivega.

 

Medgeneracijsko sodelovanje nas vse bogati, zato vas, drage babice in dedki, vabimo k sodelovanju še naprej!

Šol. leto 2016/17

V mesecu oktobru so se učenci 1. triade pridružili vseslovenski akciji “SIMBIOZA GIBA”, katerega namen je  podpora gibanju, zdravemu življenjskemu slogu in medgeneracijskemu sodelovanju.  Skupaj z dedki in babicami so telovadili, šli na sprehod v Mostec, ena izmed aktivnosti je bila tudi » Zaplešiva skupaj, babica/dedek ter se sproščali z jogo.

V marcu in aprilu pa so na šoli potekale računalniške delavnice, kjer so učenci, prostovoljci, učili  naše dedke in babice osnovnih računalniških veščin.

Medgeneracijsko sodelovanje nas vse bogati, zato vas, drage babice in dedki, vabimo k sodelovanju še naprej.

Veronika Humar, Irena Kerin

Dostopnost