Oblak 365 in Office 365

Omrežje Eduroam omogoča zaposlenim varen in preprost dostop do brezžičnega omrežja matične šole in gostovanje v ostalih Eduroam omrežjih po vsej Evropi, z njihovimi lastnimi omrežnimi napravami – prenosniki, tablicami, pametnimi telefoni.

Za povezavo je potreben AAI račun  ter namestitev certifikata na napravo.

Obveščamo vas, da je tudi na naši šoli na voljo dostop do paketa spletnih storitev in programske opreme, Office 365. Učencem in učiteljem je na voljo:

  • digitalna shramba v velikosti 1000 GB;
  • orodja za hkratno delo na dokumentih;
  • orodja za učinkovito spletno komunikacijo.

Office 365 omogoča varno mobilno delo preko različnih odjemalcev in širokega nabora spletnih brskalnikov. Informacije uporabnikov se nikoli ne uporabljajo v oglaševalske namene.

Posebna ugodnost za učence

V času trajanja izobraževanja oziroma do izteka EES pogodbe, je učencem brezplačno na voljo polna programska zbirka Office ProPlus, ki vključuje programe Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher in Access. Namestijo jo lahko na 5 računalnikov in 5 mobilnih naprav.

ArnesAAI – eno uporabniško ime za vse storitve… PRIJAVA—> izberi OŠ Hinka Smrekarja

Za dostop do storitev učenec potrebuje AAI račun (uporabniško ime in geslo). Izpolnjen obrazec – AAI_račun_učenci vrnete učiteljici računalništva ali skeniranega pošljete na elektronski naslov irena.kerin@guest.arnes.si.

Uporaba računa je vezana na status zaposlenega oz. učenca – ob  prehodu na drugo šolo uporabnik pridobi nov račun v novi organizaciji.

Zamenjava gesla za AAI račun

Dostop

Za dostop do Office 365 obiščite spletno mesto https://o365.arnes.si in se prijavite z AAI računom.

V primeru storitve Office365 gre za oblačno storitev, ki jo nudi zunanji ponudnik in ni v upravljanju šole. Pogoji storitve so na voljo na http://office.microsoft.com/sl-si/products/licencni-pogoji-za-microsoftovo-programsko-opremo-za-officeove-uporabniske-narocnine-FX103453735.aspx. Za podrobnejše informacije uporabite vgrajeno pomoč ali pa informacije poiščite na spletu.