Skoči na glavno vsebino

V nedeljo, 20. 3. 2022, smo se z učenci 8. razreda, Elo Modrić, Niko Malik in Vladyslavom Topalom, odpravili v Litvo, v mesto Anykščiai. Gosti nas šola Anykščių Jono Biliūno gimnazija. Dijaki gimnazije so nas sprejeli in zaplesali tradicionalni litvanski ples, sledil je nagovor ravnateljice in koordinatorja projekta Andriusa Vitkūnasa. Učenci so posneli tiktok video na temo trajnostnega turizma in ga predstavili. Tudi vi si ga lahko ogledate na uradnem tiktok kanalu našega projekta. V popoldanskih urah smo si ogledali znamenitosti mesta Anykščiai.

V torek smo predstavili statistiko turizma v Ljubljani in svoje ideje za turistični sejem na Portugalskem. V mestni hiši nas je sprejel župan mesta Anykščiai, nato smo se odpravili v etno vasico Niuronys, kjer smo pekli kruh iz lokalnih sestavin.

V sredo smo predstavili naše e-knjige, v katerih smo v slovenščini in angleščini predstavili znamenitosti Ljubljane oziroma drugih prestolnic. Učenci so pripravljali učne ure na temo trajnostnega turizma, s katerimi bodo nadaljevali tudi v četrtek. Popoldne smo se sprehajali med krošnjami dreves v mestu Ankyščiai, občudovali bližnje jezero s šestnajstimi otoki, ogledali smo si tudi muzej o vesolju v vasici Moletai. Danes, v četrtek, nadaljujemo s pripravo učnih ur. Napisali bomo članke za spletni blog, izdelali spominke in skuhali tradicionalno litvansko večerjo.

V petek zgodaj zjutraj se bomo odpravili v drugo največje mesto v Litvi, Kaunas, tam si bomo ogledali znamenitosti, pot nas bo vodila v prestolnico Vilna, kjer bomo ostali do sobote zjutraj.

Za nami je odlična izkušnja, veselimo pa se prihajajoče izmenjave na Portugalsko v mesto Castele de Paiva blizu Porta. Slike naših doživetij si lahko pogledate v galeriji, članke  in komentarje preberete na uradni spletni strani projekta in v našem uradnem blogu ter sledite naši šoli na socialnih omrežjih FB in IG ter projektu na FB in IG.

Koordinatorja: Sebastjan Abbad, Nastja Müller

Mentorica: Polona Kalan

(Visited 46 times, 1 visits today)
Dostopnost