VIZIJA ŠOLE

Kvalitetno znanje z dobrimi učitelji v spodbudnem, sproščenem, delovnem in ustvarjalnem okolju.

SIO-2020

Erasmus+

logo_kulturna

zdravas

 

 

Šport

Video kotiček

CAMERA1

bontoncek_5

   

     NE NASILJU

logo_turizem

Državni praznik dan Rudolfa Maistra in ustvarjalnost devetošolcev

Danes je državni praznik, dan Rudolfa Maistra. Praznujemo ga v spomin na 23. november leta 1918, ko je general Maister s svojo vojsko razorožil nemško varnostno stražo ter prevzel vojaško oblast v Mariboru. Veličina dejanja generala Rudolfa Maistra je v tem, da se je zavedal, kako pomembna je odločnost ob nastajanju nove države ob razpadu avstrijske monarhije.

General Rudolf Maister (1874-1934) sodi med najopaznejše slovenske osebnosti 20. stoletja. S svojim pogumnim dejanjem je ob koncu prve svetovne vojne, po razpadu avstro-ogrske monarhije, najprej v Mariboru, nato pa tudi na širšem štajerskem območju uveljavil ljudsko voljo in dosegel, da je velik del slovenskega narodnostnega in govornega območja Štajerske in Koroške prišel pod državo Slovencev, Hrvatov in Srbov (SHS).

več…

Tradicionalni slovenski zajtrk

Že deseto leto zapored bomo na tretji petek v novembru obeležili dan slovenske hrane in z njim povezan dogodek »Tradicionalni slovenski zajtrk«. Z letošnjim Tradicionalnim slovenskim zajtrkom, ki  bo potekal pod sloganom »Zajtrk z medom – super dan!«, bomo obeležili tradicionalno zajtrkovanje z izbranimi živili, in sicer kruhom, maslom, mlekom, medom in jabolkom. Letos bo njegova izvedba zaradi epidemije covid-19 drugačna in bo potekala namesto v šoli  kar doma. Tako lahko doma skupaj s starši, z vašimi sorojenci ali sami pripravite zajtrk, ki naj vključuje živila, značilna za tradicionalni slovenski zajtrk, in sicer kruh, maslo, med, mleko in jabolko. več…

Tekmovanje iz Logike za učence od 4. do 9. razreda

24. 9. 2020 je na šoli potekalo šolsko tekmovanja iz Logike, ki se ga je udeležilo 79 učencev.
Bronasto priznanje je osvojilo 29 tekmovalcev naše šole. Učenci Gašper Dovšak 7. b, Žana Omerzu 8. a, Ajda Medved 8. b in Lea Malik 9.c so se uvrstili na državno tekmovanje.

Izvedba državnega tekmovanja je premaknjena na termin, ko bo epidemiološka slika ugodnejša.

Aktiv matematikov

Arhiv novic

banner-podariMalico

varni_internet
safe

ljubljana_logotip

 

 

Dostopnost